Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 152

1. A disadvantage of the laser printer is?
a) It is quieter than an impact printer
b) It is very slow
c) The output is of a lower quality
d) None of above

Click here to View Answer
Answer d) None of above

2. Which of the following is not true for a magnetic disk?
a) It is expensive relative to magnetic tape
b) It provides only sequential access to stored data
c) Users can easily update records by writing over the old data
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) It provides only sequential access to stored data

3. Which of the following does not affect the resolution of a video display image?
a) Bandwidth
b) Raster scan rage
c) Vertical and horizontal lines of resolution
d) Screen size

Click here to View Answer
Answer d) Screen size

4. The word processing task associated with changing the appearance of a document is?
a) Editing
b) Writing
c) Formatting
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) Formatting

5. Which of the following is used as a primary storage device?
a) Magnetic drum
b) Prom
c) Floppy
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) Prom

6. An IBM system/38 represents the computer class of?
a) Small-scale computer
b) Medium-scale computer
c) Large-scale computer
d) Super computer

Click here to View Answer
Answer a) Small-scale computer

7. The first firm to mass- market a microcomputer as a personal computer was?
a) IBM
b) Sperry Univac
c) Data General corporation
d) Radio Shack

Click here to View Answer
Answer c) Data General corporation

8. Which of the following require large computers memory?
a) Imaging
b) Graphics
c) Voice
d) All of Above

Click here to View Answer
Answer d) All of Above

9. A term associated with the comparison of processing speeds of different computer system is?
a) EFTS
b) MPG
c) MIPS
d) CPS

Click here to View Answer
Answer c) MIPS

10. The process of starting a or restarting a computer system by loading instructions from a secondary storage device into the computer memory is called?
a) Duping
b) Booting
c) Padding
d) CPS

Click here to View Answer
Answer b) Booting

Leave a Comment