Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 147

1. The latest PC keyboards use a circuit that senses the movement by the change in its capacitance?
a) Capacitance keyboard
b) Mechanical keyboard
c) Qwerty keyboard
d) Dvorak keyboard

Click here to View Answer
Answer a) Capacitance keyboard

2. Which of the following magazines covers only the IBM PC and its compatibles?
a) Byte
b) PC Magazine
c) Personal Computing
d) Interface Age

Click here to View Answer
Answer b) PC Magazine

3. Which of the following professions has not been affected by personal computers?
a) Medical
b) Clerical and law
c) Accounting
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) None of the above

4. A kind of serial dot-matrix printer that forms characters with magnetically-charged ink sprayed dots is called?
a) Laser printer
b) Ink-jet printer
c) Drum printer
d) Chan printer

Click here to View Answer
Answer b) Ink-jet printer

5. Which printer is very commonly used for desktop publishing?
a) Laser printer
b) Inkjet printer
c) Daisywheel printer
d) Dot matrix printer

Click here to View Answer
Answer a) Laser printer

6. An output device that uses words or messages recorded on a magnetic medium to produce audio response is?
a) Magnetic tape
b) Voice response unit
c) Voice recognition unit
d) Voice band

Click here to View Answer
Answer b) Voice response unit

7. A type of core store that has a lower access time than the devices used for working store in the same processor is known as?
a) Core memory
b) Buffer
c) Fast core
d) Address register

Click here to View Answer
Answer d)Address register

8. Which of the following is an acronym for electronic delay storage automatic calculator?
a) UNIVAC
b) EDSAC
c) EDVAC
d) ABACUS

Click here to View Answer
Answer b)EDSAC

9. Which of the following is form of semi conductor memory in which it is possible to change the contents of selected memory locations by applying suitable electrical signals?
a) RAM
b) ROM
c) EPROM
d) ABACUS

Click here to View Answer
Answer c)EPROM

10. What does the disk drive of a computer do?
a) Rotate the disk
b) Read the disk
c) Load a program from the disk into the memory
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer d) Both b and c

Leave a Comment