Marketing Quiz for SBI PO | SBI Clerk – Set 14

1. _________ is the extent to which a firm fulfills a customer’s needs, desires, and expectations?
a) Form utility
b) Production
c) Customer satisfaction
d) Micro marketing

Click here to View Answer
Answer c) Customer satisfaction

2. Which of the following is NOT an objective of the World Trade Organization (WTO) agreements?
a) To help the free-flow of trade
b) To facilitate additional negotiation
c) To provide an impartial means of settling disputes
d) To encourage the development of a common international currency

Click here to View Answer
Answer d) To encourage the development of a common international currency

3. The universal functions of marketing include?
a) Buying, selling and risk taking
b) Transporting, standardization and grading
c) Storing, financing, and market information
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

4. ___________ is defined as the difference between the benefits a customer sees from a market offering and the costs of obtaining those benefits?
a) Customer value
b) Satisfaction scale
c) Profit margin
d) Competitive benefit

Click here to View Answer
Answer a) Customer value

5. Which of the following parts are included in the marketing mix?
a) Product, place, promotion, and price
b) Competition and customer satisfaction
c) Buying, selling, transporting and storing
d) Profit, distribution, and advertising

Click here to View Answer
Answer a) Product, place, promotion, and price

6. Opportunities that help innovators develop hard-to-copy marketing strategies that will be profitable for a long time are called?
a) Competitive advantages
b) Breakthrough opportunities
c) Market segmentation
d) Market penetration

Click here to View Answer
Answer b) Breakthrough opportunities

7. When a firm tries to increase sales by selling present products in new markets, they are engaging in?
a) Product development
b) Market penetration
c) Market development
d) Product penetration

Click here to View Answer
Answer c) Market development

8. Positioning refers to how ____ think about proposed and/or present brands in a market?
a) Firms
b) Marketing professionals
c) Customers
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) Customers

9. A generic market description does NOT include any ______ terms?
a) Customer-type
b) Geographic area
c) Product-type
d) Customer needs

Click here to View Answer
Answer c) Product-type

10. It is always preferable for a seller to have a close relationship with a customer?
a) True
b) False

Click here to View Answer
Answer b) False

 

Leave a Comment