Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 228

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. To insert a page break in a WORD document, the following options are used ___________
a) Insert and Page Layout
b) Insert and Break
c) Insert and Enter
d) Insert and Copy

Click here to View Answer
Answer b) Insert and Break.

2. A concentric circle on a disk is called a________
a) sector
b) head
c) chip
d) track

Click here to View Answer
Answer d) track.

3. You can use the tab key to _____________
a) Indent a paragraph
b) Move a cursor across the screen
c) Move to the next line
d) Move to the next paragraph

Click here to View Answer
Answer a) Indent a paragraph.

4. The translator program used in assembly language is called __________
a) Interpreter
b) Translator
c) Assembler
d) Compiler

Click here to View Answer
Answer c) Assembler.

5. Peripheral devices such as printers and monitors are considered to be _____________
a) software
b) information
c) data
d) hardware

Click here to View Answer
Answer d) hardware.

6. The sharing of a medium and its path by 2 or more devices is called _____________
a) Multisharing
b) Multiplexing
c) Multiprocessing
d) Encoding

Click here to View Answer
Answer b) Multiplexing.

7. Which device can understand difference between data & programs?
a) Memory
b) Output device
c) Microprocessor
d) Input device

Click here to View Answer
Answer c) Microprocessor.

8. What’s considered the ‘backbone’ of the World Wide Web?
a) HTTP
b) HTML
c) URL
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) HTTP.

9. When you save to ________ your data will remain intact even when the computer is turned off
a) primary storage device
b) motherboard
c) RAM
d) secondary storage device

Click here to View Answer
Answer d) secondary storage device.

10. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ___________
a) text effects
b) font styles
c) font effects
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) font effects.

Leave a Comment