Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 227

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Restarting a computer that is already on is referred to as ___________
a) Warm booting
b) lagging off
c) sleep
d) shutdown

Click here to View Answer
Answer a) Warm booting.

2. The server on the internet is also known as __________
a) Network
b) Intranet
c) Repeater
d) Host

Click here to View Answer
Answer d) Host.

3. The unit KIPS is used to measure the speed of ____________
a) Tape drive
b) Pendrive
c) Processor
d) Printer

Click here to View Answer
Answer c) Processor.

4. Octal number system has a base ______
a) Six
b) Eight
c) Seven
d) Five

Click here to View Answer
Answer b) Eight.

5. The contents of information are stored in _______________
a) Memory address register
b) Memory access register
c) Memory arithmetic registers
d) Memory data register

Click here to View Answer
Answer d) Memory data register.

6. _____________is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited
a) SHIFT + CTRL + Z
b) TAB + CTRL + Z
c) ALT + CTRL + Z
d) ALT + SHIFT + Z

Click here to View Answer
Answer c) ALT + CTRL + Z.

7. What term is used to describe the internal representation of an object that is hidden from view outside the object’s definition?
a) Encapsulation
b) Convert
c) Expandable
d) Extract

Click here to View Answer
Answer a) Encapsulation.

8. Which process checks to ensure the components of the computer and operating are connected properly?
a) Updating
b) Booting
c) Renewing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Booting.

9. A word processor would be used best to _______________
a) draw a diagram
b) work out income and expenses
c) for daily attendance
d) type a story

Click here to View Answer
Answer d) type a story.

10. A computer checks the _______ of user names and passwords for a match before granting access
a) Software
b) Backup file
c) Data base
d) Website

Click here to View Answer
Answer c) Data base.

Leave a Comment