Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 226

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. In MS-Excel 2003, the default workbook sheet contain maximum _________ rows
a) 44536
b) 55536
c) 65536
d) 67536

Click here to View Answer
Answer c) 65536.

2. The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is known as ______________
a) Encryption
b) Cycometrics
c) Biometrics
d) Compression

Click here to View Answer
Answer a) Encryption.

3. What is the process of creating movement from still images?
a) Graphics
b) Animation
c) Twining
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Animation.

4. Which command we can use to close the windows/
a) Alt+ End
b) Alt+ Ctrl
c) Alt+ C
d) Alt+F4

Click here to View Answer
Answer d) Alt+F4.

5. The four main functions of a computer are _______________________
a) hardware,software, modeling and operations
b) input, processing, output and storage
c) learning, thinking,intelligence and virtuosity
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) input, processing, output and storage.

6. _________ is a set of rules computers use to talk to each other
a) Protocol
b) HTML
c) Java
d) Syntax

Click here to View Answer
Answer a) Protocol.

7. SONET is used for _____________
a) to provide a way to multiplex multiple digital channels
b) for exchanging data between I WAN and WAN
c) to provide support for operations, administration and maintenance (GAM)
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

8. Which part of the computer helps to store information?
a) Printer
b) Disk – drive
c) Plotter
d) Scanner

Click here to View Answer
Answer b) Disk – drive.

9. Expand WORM?
a) Write Original Read Memory
b) Write Original Real Memory
c) Write Once Real Memory
d) Write Once Read Memory

Click here to View Answer
Answer d) Write Once Read Memory.

10. When more than one window is open, to switch to the next window _________ is the key combination
a) CTRL+F4
b) CTRL+F5
c) CTRL+F6
d) CTRL+F7

Click here to View Answer
Answer c) CTRL+F6.

Leave a Comment