Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 225

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A ____________ organizes the web into categories
a) browser
b) history
c) directory
d) archive

Click here to View Answer
Answer c) directory.

2. Synonym can be reviewed with ____________
a) Synonym viewer
b) PDF
c) Spelling and grammar
d) Thesaurus

Click here to View Answer
Answer d) Thesaurus.

3. Which technology is used to convert XML into HTML?
a) XSL
b) CSS
c) HTTP
d) XHTML

Click here to View Answer
Answer a) XSL.

4. ___________ is the process of carrying commands
a) Decoding
b) Executing
c) Storing
d) Fetching

Click here to View Answer
Answer b) Executing.

5. What program would you use to gain administrative rights to someone’s computer?
a) Executive Android
b) Trojan horse
c) Bot
d) Rootkit

Click here to View Answer
Answer d) Rootkit.

6. To read the system messages and warnings, access the _____________ in Windows
a) event viewer
b) backup
c) control panel
d) system manager

Click here to View Answer
Answer a) event viewer.

7. What type of technology allows you to verbally speak with someone over the Internet?
a) E phone
b) VoIP
c) Social network
d) Wiki

Click here to View Answer
Answer b) VoIP.

8. __________ are text files containing OS commands
a) Executable files
b) Information files
c) Batch files
d) Initialization files

Click here to View Answer
Answer c) Batch files.

9. What is the minimum number of wires needed to send data over a serial communication link layer?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five

Click here to View Answer
Answer a) Two.

10. A message with replies on a newsgroup is often called a __________
a) conversation
b) thread
c) list
d) post

Click here to View Answer
Answer b) thread.

Leave a Comment