Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 222

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. You can use the tab key to ______________
a) Move to the next paragraph
b) Move to the next line
c) Indent a paragraph
d) Move a cursor across the screen

Click here to View Answer
Answer c) Indent a paragraph.

2. How many options does a binary choice offer?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five

Click here to View Answer
Answer a) Two.

3. The ___________ key will launch the start buttons
a) Shift
b) Windows
c) Esc
d) Alt

Click here to View Answer
Answer b) Windows.

4. Network components are connected to the same cable in the ________ topology
a) Star
b) Bus
c) Ring
d) Tree

Click here to View Answer
Answer c) Ring.

5. The ______________ of a system includes the programs or instructions
a) Information
b) Software
c) Hardware
d) Language

Click here to View Answer
Answer a) Information.

6. To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?
a) ROM
b) The clipboard
c) Recycle bin
d) The hard disk

Click here to View Answer
Answer b) The clipboard.

7. One advantage of dial-up-internet access is _________________
a) It uses a router for security
b) It utilises broadband technology
c) It utilizes existing telephone service
d) Modem speeds are very fast

Click here to View Answer
Answer c) It utilizes existing telephone service.

8. When the pointer is positioned on a _____ it is shaped like a hand
a) Grammar error
b) Formatting error
c) Spelling error
d) Hyperlink

Click here to View Answer
Answer d) Hyperlink.

9. Data going into the computer is called?
a) Input
b) Output
c) Upload
d) Update

Click here to View Answer
Answer a) Input.

10. The primary purpose of software is to turn data into ____________
a) Programs
b) Words
c) Information
d) Web sites

Click here to View Answer
Answer c) Information.

Leave a Comment