Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 220

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A storage that supplements the primary internal storage of a computer is ___________
a) primary storage
b) external storage
c) secondary storage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) secondary storage.

2. Network components are connected to the same cable in the ________ topology
a) ring
b) star
c) tree
d) bus

Click here to View Answer
Answer d) bus.

3. Packets are related to ____________ layer
a) Network
b) Data
c) Basic
d) Physical

Click here to View Answer
Answer a) Network.

4. The OMR is able to evaluate only those documents which are printed within________ position
a) Magnetised
b) Marked
c) Special
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Marked.

5. A hard copy of a file created on a computer refers to data ____________
a) sent as an e-mail
b) backed up on a pen drive
c) printed on a printer
d) saved on a compact disk

Click here to View Answer
Answer c) printed on a printer.

6. Which storage device is mounted on ‘reels’?
a) Magnetic Tapes
b) Hard Disk
c) Memory card
d) CD-ROM

Click here to View Answer
Answer a) Magnetic Tapes.

7. The ability of an OS to run more than one application at a time is called ______________
a) time-sharing
b) multitasking
c) multiprocessing
d) object-oriented programming

Click here to View Answer
Answer b) multitasking.

8. Resolution of laser printer is specified in terms of ____________
a) LPM
b) TBI
c) DPI
d) PPM

Click here to View Answer
Answer c) DPI.

9. The process of preparing a floppy diskette for use is called _____________
a) translating
b) formatting
c) tracking
d) assembling

Click here to View Answer
Answer b) formatting.

10. If you want to move an icon on your desktop, this is called _______________
a) dragging
b) double clicking
c) pointing
d) tracking

Click here to View Answer
Answer a) dragging.

Leave a Comment