Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 219

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Adding new features is typically performed during the ____________ phase
a) development
b) upgrading
c) implementation
d) maintenance

Click here to View Answer
Answer d) maintenance.

2. Soft copy of a document has the characteristics that it can be _________________
a) touched only
b) touched and viewed
c) viewed only
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) viewed only.

3. When information and processing is spread throughout the organization via a network, we say the systems are ______________
a) distributed
b) self-supporting
c) independent
d) dependent

Click here to View Answer
Answer a) distributed.

4. A single dimensional array is called ____________
a) Matrix
b) List
c) File
d) Folder

Click here to View Answer
Answer b) List.

5. A primary key for an entity is ___________
a) A function key
b) A control key
c) A candidate key
d) A unique attribute

Click here to View Answer
Answer d) A unique attribute.

6. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as ___________
a) information
b) input
c) output
d) data

Click here to View Answer
Answer a) information.

7. The maximum Zoom percentage in MS-PowerPoint is _________
a) 200 %
b) 400 %
c) 500 %
d) 600 %

Click here to View Answer
Answer b) 400 %.

8. All the logical and mathematical calculations done by the computer happen in/on the ___________
a) system calculator
b) system board
c) mother board
d) central processing unit

Click here to View Answer
Answer d) central processing unit.

9. Software used for database management can store data, update it, manipulate it, retrieve it, _________ it, and ___________ it
a) report and print
b) see and print
c) download and print
d) upload and print

Click here to View Answer
Answer a) report and print.

10. A collection of related fields in data organisation is called ___________
a) Data
b) Information
c) Record
d) Group

Click here to View Answer
Answer c) Record.

Leave a Comment