Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 218

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. The primary difference between a LAN and a WAN is the _________________
a) size of the servers
b) power of the terminals
c) distance that the network spans
d) power of the servers

Click here to View Answer
Answer c) distance that the network spans.

2. What do you press to enter the current date in a cell?
a) CTRL + ; (semicolon)
b) CTRL + SHIFT + F10
c) CTRL + SHIFT + % (percentage)
d) CTRL + F10

Click here to View Answer
Answer a) CTRL + ; (semicolon).

3. An object is ______________
a) A class with static method
b) One instance of a class
c) Another word for a class
d) A method that accesses class

Click here to View Answer
Answer b) One instance of a class.

4. Where are cookies stored?
a) On the home page
b) On the browser
c) On the local disk
d) On the client

Click here to View Answer
Answer d) On the client.

5. A chart can be put up as a part of the power point presentation using ________
a) Insert -> Picture Chart
b) Edit -> Chart
c) View -> Chart
d) Insert -> Chart

Click here to View Answer
Answer a) Insert ->Picture Chart.

6. To insert a new slide in the power point presentation, we can choose _______________
a) CTRL+N
b) CTRL+O
c) CTRL+M
d) CTRL+E

Click here to View Answer
Answer c) CTRL+M.

7. A menu contains a list of ______________
a) files
b) informations
c) requests
d) commands

Click here to View Answer
Answer d) commands.

8. What is the maximum cable length of STP?
a) 100 metres
b) 200 metres
c) 500 metres
d) 1000 metres

Click here to View Answer
Answer b) 200 metres.

9. Analyzing the current system is performed during the _____________ phase
a) needs analysis
b) maintenance
c) design
d) implementation

Click here to View Answer
Answer a) needs analysis.

10. The portion of the CPU that coordinates the activities of all the other computer components is the ______________
a) arithmetic logic unit
b) motherboard
c) control unit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) control unit.

Leave a Comment