Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 217

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Application software is designed to accomplish ______________
a) server tasks
b) real-world tasks
c) internet tasks
d) computer-centric tasks

Click here to View Answer
Answer b) real-world tasks.

2. Which key on the key-board can be used to view Slide show?
a) F1
b) F3
c) F5
d) F7

Click here to View Answer
Answer c) F5.

3. What is the maximum data capacity for optical fibre cable?
a) 100 mbps
b) 200 mbps
c) 500 mbps
d) 1000 mbps

Click here to View Answer
Answer d) 1000 mbps.

4. Which of the following could you do to remove a paragraph from a essay you had written?
a) Select and delete
b) Cut and Paste
c) Select and copy
d) Delete and edit

Click here to View Answer
Answer a) Select and delete.

5. Which of the following are three fundamental characteristics that make a computer useful?
a) Durable, connectable, and renewable
b) Lightweight, inexpensive, and study
c) Speed, reliability, and storage capability
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Speed, reliability, and storage capability.

6. When you continuously measure yourself against your peers, you are employing _______________
a) referring
b) bench marking
c) comparing
d) balancing

Click here to View Answer
Answer b) benchmarking.

7. A bridge can _______________
a) Extend a LAN
b) Filter a frame
c) Forward a frame
d) All of these

Click here to View Answer
Answer d) All of these.

8. More than one of the same component is an example of a ____________ system
a) redundant
b) balance
c) back-up
d) readable

Click here to View Answer
Answer a) redundant.

9. _____________ is the process of finding errors in software code
a) Spelling
b) Debugging
c) Correcting
d) Controlling

Click here to View Answer
Answer b) Debugging.

10. What is the purpose of Software Documenting?
a) to show its importance
b) to sell software to many customers
c) use and maintenance of software
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) use and maintenance of software.

Leave a Comment