Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 216

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Favorites are accessible from the ________ menus
a) Tools
b) File
c) Home
d) Start

Click here to View Answer
Answer d) Start.

2. Which of the following topology is least affected by addition\removal of a node?
a) Bus
b) Net
c) Ring
d) Star

Click here to View Answer
Answer c) Ring.

3. Which of the following is the fastest communication channel?
a) Micro wave
b) Optical fiber
c) Radio wave
d) All of these

Click here to View Answer
Answer d) All of these.

4. What is the name of the list that stores the URLs of web pages and links visited in the past few days?
a) Download list
b) History list
c) Browser list
d) Page list

Click here to View Answer
Answer b) History list.

5. Ethernet, LAN, Token Ring and Token Bus are types of ______________
a) LAN
b) WAN
c) Networks
d) Channels

Click here to View Answer
Answer a) LAN.

6. For a small web site, one needs to buy space from the ___________
a) Telephone exchange
b) Internet Society
c) Web Administrator
d) ISP

Click here to View Answer
Answer d) ISP.

7. Some Web pages are divided into independent pages named as _____________
a) Frames
b) Sub-page
c) Additional-page
d) Outlook Express

Click here to View Answer
Answer a) Frames.

8. Host differs from desktop computers in that they can handle ______________
a) Single connection
b) Multiple connections
c) No connection
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Multiple connections.

9. An inter-company network which used to distribute information, documents files and databases, is called as ______________
a) WAN
b) Intranet
c) LAN
d) Extranet

Click here to View Answer
Answer d) Extranet.

10. What is a Home page?
a) it connects a web server and sends request for information, receives information and displays on the user’s computer
b) a piece of software that acts as an interface between the user and the inner workings of the internet
c) Both a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

Leave a Comment