Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 215

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which of the following Command is required to reboot the computer?
a) CTRL+ALT+ENTER
b) CTRL+ALT+DEL
c) CTRL+ALT+TAB
d) CTRL+ALT+SHIFT

Click here to View Answer
Answer b) CTRL+ALT+DEL.

2. Software programs that allow you to legally copy files and give them away at no cost are called which of the following?
a) Freeware
b) Downloading
c) Public domain
d) Time sharing

Click here to View Answer
Answer c) Public domain.

3. LAN speeds are measured in ___________
a) MBPS
b) KBPS
c) BPS
d) GBPS

Click here to View Answer
Answer a) MBPS.

4. Which combination of keys needs to be pressed to make a percent sign?
a) Shift+7
b) Shift+6
c) Shift+5
d) Shift+4

Click here to View Answer
Answer c) Shift+5.

5. In a network, the computer that stores the files and process the data is named as ______________
a) Terminal
b) Broadband
c) Modem
d) Server

Click here to View Answer
Answer d) Server.

6. Integrated Circuits (IC) chips used in computers are made with __________
a) Silicon
b) Gold
c) Copper
d) Iron

Click here to View Answer
Answer a) Silicon.

7. CPU capacity can be measured in ____________
a) KIBS
b) MIPS
c) KBPS
d) MBPS

Click here to View Answer
Answer b) MIPS.

8. Mr. Raj needs to design invitation card. What type of computer program is suitable?
a) Paint
b) Ms word
c) Power Point Presentation
d) Desktop Publishing

Click here to View Answer
Answer d) Desktop Publishing.

9. “Zipping” a file means _______________
a) Transfer the message
b) Save the message
c) Compressing the message
d) Encrypting the message

Click here to View Answer
Answer c) Compressing the message.

10. Which one of the following is NOT a computer language?
a) Android
b) Lollipop
c) MS-Excel
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

Leave a Comment