Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 214

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. ___________ are personal journal entries posted on the Web
a) Diaries
b) Blogs
c) Newsgroups
d) Wikis

Click here to View Answer
Answer b) Blogs.

2. The layout and structure of the network is known as the network’s ___________
a) protocol
b) NOS
c) topology
d) components

Click here to View Answer
Answer c) topology.

3. The most common keyboard uses the ____________ layout
a) QWERTY
b) alpha
c) alpha numeric
d) numeric

Click here to View Answer
Answer a) QWERTY.

4. ___________ servers store and manage files for network users
a) Main
b) Authentication
c) Web
d) File

Click here to View Answer
Answer d) File.

5. In the star topology, the central point of failure is the ____________
a) access point
b) switch
c) client
d) terminator

Click here to View Answer
Answer b) switch.

6. A ____________ is an output device that creates tangible hard copies.
a) scanner
b) speaker
c) printer
d) monitor

Click here to View Answer
Answer c) printer.

7. UTP and STP are examples of __________
a) twisted pair cable
b) CATV cable
c) thicknet coaxial cable
d) fiber-optic cable

Click here to View Answer
Answer a) twisted pair cable.

8. The ability to easily add additional users means that a network is _____________
a) decentralized
b) secure
c) dedicated
d) scalable

Click here to View Answer
Answer d) scalable.

9. To save an existing file with a new name or to a new location, you should use the ____________ command
a) New file
b) Save
c) Save As
d) Save and Replace

Click here to View Answer
Answer c) Save As.

10. ____________ servers are used to fulfill one specific function, such as handling e-mail
a) Peer-to-peer
b) Dedicated
c) Network
d) Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Dedicated.

Leave a Comment