Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 212

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. CPU does not perform the _________________ operation
a) logic operation
b) arithmetic operation
c) data transfer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

2. In _______encoding, we use three levels: positive, zero, and negative
a) tripolar
b) polar
c) bipolar
d) unipolar

Click here to View Answer
Answer c) bipolar .

3. _______________ is a technique that is used to send more than one call over a single line
a) Streaming
b) Digital transmission
c) Infrared transmission
d) Multiplexing

Click here to View Answer
Answer d) Multiplexing.

4. There are two basic types of disks-floppy disk and ____________
a) hard disk
b) low disk
c) compact disc
d) soft disk

Click here to View Answer
Answer a) hard disk.

5. _____________ is a very broad discipline with applications in almost every other discipline imaginable
a) Electrical engineering
b) Computer science
c) Technology science
d) Information science

Click here to View Answer
Answer b) Computer science.

6. ____________is a collection of facts and figures
a) processing
b) file
c) information
d) data

Click here to View Answer
Answer d) data.

7. The leading provider of ________________ is the local cable TV company
a) digital telephone access
b) digital subscriber lines
c) broadband
d) coaxial cable

Click here to View Answer
Answer c) broadband.

8. Hub is a term used with ______________
a) A Bridge
b) A Star Networks
c) A Ring Networks
d) A Router

Click here to View Answer
Answer b) A Star Networks.

9. ___________ is the process of converting digital data to a digital signal
a) Line coding
b) Bar coding
c) Block coding
d) Data coding

Click here to View Answer
Answer a) Line coding.

10. Data Warehouse provides ___________________
a) Demand and supply Responsiveness
b) Transaction Responsiveness
c) Storage, Functionality Responsiveness to queries
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Storage, Functionality Responsiveness to queries.

Leave a Comment