Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 210

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. First layer in the OSI reference model is _____________
a) Application
b) Network
c) Physical
d) Data link

Click here to View Answer
Answer c) Physical.

2. You must install this on a network if you want to Share a broadband Internet connection
a) Modem
b) Telephone
c) Cable
d) Router

Click here to View Answer
Answer d) Router.

3. In cyclic redundancy checking, what is the CRC?
a) The divisor
b) The remainder
c) The quotient
d) The dividend

Click here to View Answer
Answer b) The remainder.

4. CPU’s processing power is measured in ______________
a) Million instructions per second
b) Seconds
c) Minutes
d) Hours

Click here to View Answer
Answer a) Million instructions per second.

5. The _________ product defines the number of bits that can fill the link
a) delay-amplitude
b) bandwidth-delay
c) bandwidth-period
d) frequency-amplitude

Click here to View Answer
Answer b) bandwidth-delay.

6. A __________is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria
a) view
b) history
c) link
d) blog

Click here to View Answer
Answer c) link.

7. How many copies of the database schema are typically used in the redesign process?
a) Three
b) Four
c) Two
d) Seven

Click here to View Answer
Answer a) Three.

8. The_________ layer is responsible for the delivery of a message from one process to another
a) network
b) transport
c) physical
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer b) transport.

9. Which of the following is directory controlled from a keyboard
a) Magnetic disk
b) Magnetic tape
c) Data disk
d) Card punch

Click here to View Answer
Answer d) Card punch.

10. The human-readable version of a program is called _____________
a) human code
b) program code
c) system code
d) source code

Click here to View Answer
Answer c) system code.

Leave a Comment