Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 209

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A telephone number, a birth date, and a customer name are all examples of _____________
a) a file
b) a database
c) a record
d) a folder

Click here to View Answer
Answer b) a database.

2. In asynchronous transmission, the gap time between bytes is _______
a) zero
b) fixed
c) variable
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) variable.

3. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes _______________
a) Information overload
b) Data inconsistency
c) Duplicate data
d) Data redundancy

Click here to View Answer
Answer a) Information overload.

4. A microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n) __________
a) macrochip
b) software
c) microchip
d) macroprocessor

Click here to View Answer
Answer c) microchip.

5. A computer-intensive problemruns on a __________________
a) main frame
b) supercomputer
c) server
d) laptop

Click here to View Answer
Answer b) supercomputer.

6. _______ provides full transport layer services to applications
a) TCP
b) ARP
c) UDP
d) USB

Click here to View Answer
Answer a) TCP.

7. Another name for the cable TV office is the _______
a) combiner
b) fiber node
c) splitter
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) splitter.

8. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called _______________
a) upgrading
b) processing
c) batching
d) utilizing

Click here to View Answer
Answer b) processing.

9. If a computer is turned off without saving a new document
a) the document will be lost
b) the default format will be changed
c) the computer will reboot
d) the computer will not be able to restart

Click here to View Answer
Answer a) the document will be lost.

10. If the available channel is a ___________ channel, we cannot send a digital signal directly to the channel
a) low-pass
b) high rate
c) bandrate
d) bandpass

Click here to View Answer
Answer d) bandpass.

Leave a Comment