Computer Quiz – Set Seventeen

COMPUTER QUIZ

1. It enable the PC to coordinate the functions of various computer components:
a.ROM
b.RAM
c.ALU
d.DAM

Click to View Answer
Answer a.ROM

2.POST stands for:
a. Power On Selfie Test
b. Power One Self Test
c. Power On Self Test—
d. Power On Self Testing

Click to View Answer
Answer c. Power On Self Test

3.CMOS stands for:
a. Complimentary Metallugy Oxide Semiconductor
b. Compliment Metal Oxide Semiconductor—
c. Complimentary Metal Oxy Semiconductor
d. Complimentary Metal Oxide Semi

Click to View Answer
Answer b. Compliment Metal Oxide Semiconductor

4.BIOS stands for:
a. Basic Input Output Size
b. Basic Input Out System
c. Basic Input Output System —
d. Basic In- Output System

Click to View Answer
Answer c. Basic Input Output System

5. The first CPU’s could only work with
a.whole numbers
b.JAVA
c.C++
d.LINUX

Click to View Answer
Answer a.whole numbers

6. P55C – MMX is a ——–generation CPU
a.1ST
b.5th—
c.3rd
d.6th

Click to View Answer
Answer b.5th

7.USB stands for:
a. universal serial boost
b. universal serial bus
c. universal second bus
d. universe serial bus

Click to View Answer
Answer b. universal serial bus

8. 16 bit color, also called
a. 65K or triColor
b. 65K or HiColor
c. 65K or reColor
d. 65K or biColor

Click to View Answer
Answer b. 65K or HiColorb

9. Each pixel is composed of :
a. two mini dots
b. five mini dots
c. six mini dots
d.three mini dots

Click to View Answer
Answer d.three mini dots

10.decimal number 4 in binary system is:
a.4
b.2
c.0
d.3

Click to View Answer
Answer a.4

Leave a Comment