Computer Quiz – Set 4

COMPUTER QUIZ

1. A peer-to-peer LAN is an appropriate network architecture for _______.
a) WI FI
b) LAN connection
c) Home network
d) Portable connection

Click to View Answer
Answer c) Home network

2. Similar to a hub in an Ethernet network, a _________ helps relay data between wireless network nodes.
a) Wireless access point
b) Portable access point
c) Internet access point
d) system access point

Click to View Answer
Answer a) Wireless access point

3. Cell phones use ____________ to access the Internet.
a) Super Browser Software
b) Micro Browser Software
c) Mini Browser Software
d) Major Browser Software

Click to View Answer
Answer b) Micro Browser Software

4. In CSMA/CD, the computer sends a fixed unit of  data called a(n)_______
a) Racket
b) Joint
c) Packet
d) Point

Click to View Answer
Answer d) Character

5. The uniform resource locator (URL) is case sensitive in the ______
a) Directory
b) Bibliography
c) Packet
d) Internet

Click to View Answer
Answer a) Packet

6. ASCII is a(n)________
a) Encoding standard used to represent point and characters.
b) Encoding standard used to represent letters and characters.
c) Encoding standard used to represent letters and algorithm.
d) Encoding standard used to represent logics and characters.

Click to View Answer
Answer b) Encoding standard used to represent letters and characters.

7. A global network made up of thousands of privately owned computers and networks is called the:
a) Internet
b) Connection
c) Software
d) Hardware

Click to View Answer
Answer a) Internet

8. Which of the following is NOT a basic function of the operating system?
a) Manage memory
b) Provide the word processing system
c) Start the computer
d) Provide the user interface

Click to View Answer
Answer b) Provide the word processing system

9. Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
a) Description
b) Encryption
c) Symbol
d) Connection

Click to View Answer
Answer b) Encryption

10. The Internet began with the development of
a) ARPANET
b) DOT-NET
c) DOC
d) SQL

Click to View Answer
Answer a) ARPANET

11. Website is a collection of ________
a) HTML documents
b) Graphic files
c) Audio and Video files
d) All of the above

Click to View Answer
Answer d) All of the above

12. Who designed the first electronic computer -ENIAC?
a) Hal Abelson
b) Van Neuman
c) Abiteboul
d) Samson Abramsky

Click to View Answer
Answer b) Van Neuman

13. Which of the following is not a network?
a) Local Area Network
b) Wide Area Network
c) Optical Fiber
d) LAN connection

Click to View Answer
Answer c) Optical Fiber

14. In MICR, C stands for?
a) Control
b) Count
c) Cut
d) Character

Click to View Answer
Answer d) Character

15. Which of the following is the largest unit of storage?
a) TB
b) MB
c) BYTE
d) BIT

Click to View Answer
Answer a) TB

Leave a Comment