Computer Quiz – Set 15

OMPUTER QUIZ

1.You can zoom a worksheet ______.
A. With the mouse pointer in Print Preview
B. With the zoom button on the Print Preview toolbar
C. With the Zoom command on the view menu
D. Ctrl and then use the mouse wheel to zoom
E. All of the above

Click to View Answer
Answer E.All of the above

2.you can not link Excel worksheet data to a Word document
A. With the right drag method
B. With a hyperlink
C. With the copy and paste special commands
D. With the copy and paste buttons on the standard toolbar
E. None of these

Click to View Answer
Answer D. With the copy and paste buttons on the standard toolbar

3._____ type of software is similar to an accountant’s worksheet.
A. Word processing
B. Database
C. Spreadsheets
D. Graphics
E. Presentation

Click to View Answer
Answer C.Spreadsheets

4.Which function will calculate the number of workdays between 6/9/2005 and 8/12/2005?
A. Workday
B. Date
C. Network days
D. All of the above
E. None of these

Click to View Answer
Answer D.All of the above

5.Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore
A. You can automatically apply formatting to a data series
B. You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet
C. You can change a data print value and automatically are draw the chart
D. 1 and 2
E. None of these

Click to View Answer
Answer B.You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet

6.When you group worksheets
A. You can enter variable data on multiple worksheets at one time
B. You can print more than one worksheet at a time
C. You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time
D. 2 and 3
E. None of these

Click to View Answer
Answer D.2 and 3

7.You can use the format painter multiple times before you turn it off by _______.
A. You can use the format painter button only one time when you click it
B. Double clicking the format painter button
C. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
D. Pressing Alt key and clicking the format painter button
E. Both 2 and 3

Click to View Answer
Answer B.Double clicking the format painter button

8.The default header for a worksheet is
A. Your name
B. The date and time
C. None
D. The sheet tab name
E. 1, 2 and 4

Click to View Answer
Answer C.None

9.To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the ______.
A. Tab key
B. Alt key
C. Shift key
D. Ctrl key
E. Pageup/down

Click to View Answer
Answer D.Ctrl key

10.When creating a vertical page break _______.
A. The active cell must be A1
B. The active cell can be anywhere in the worksheet
C. The active cell must be in row 1
D. The active cell must be in column A
E. None of these

Click to View Answer
Answer C.The active cell must be in row 1

11.Which of the following is not a programming language?
a.Basic
b.Java
c.Knuth

Click to View Answer
Answer a.Basic

12.What does WWW stand for?
a.World Wide Web
b.World Wide Wresting
c.Wacky, Wild, Wonderful

Click to View Answer
Answer a.World Wide Web

13.Which is not an internet protocol?
a. HTTP
b. FTP
c. STP

Click to View Answer
Answer c.STP

14.Which was not an early mainframe computer?
a.ENIAC
b.UNIVAC
c.BRAINIAC

Click to View Answer
Answer a.ENIAC

15.What does CPU stand for?
a.Cute People United
b.Central Processing Unit

Click to View Answer
Answer b.Central Processing Unit

Leave a Comment