Computer Quiz – Set 11

Computer Quiz

1. Which of the following helps describe the Windows .NET Server?
a. It is designed for different levels of network complexity
b. Phising
c. Windows key
d. RAM

Click to View Answer
Answer a. It is designed for different levels of network
complexity

2. The process of analyzing large data sets in search of new, previously undiscovered relationships is known as:
a. Data mining
b. Data entry
c. Data storage
d. Data compiler

Click to View Answer
Answer a.Data mining

3. The focus of the first phase of the systems development life cycle is to:
a.Identify problems and opportunities
b.Identify answers
c.Identify questions
d.Identify above all

Click to View Answer
Answer a. Identify problems and opportunities

4. Which of the following is a network in which computers are located physically close together, often in the same building?
a.LAN
b.WAN
c.RAM
d.ROM

Click to View Answer
Answer a.LAN

5. What is a modulator/demodulator that is connected to a circuit board or motherboard?
a.Internal modem
b.External modem
c.both
d.none

Click to View Answer
Answer a. Internal modem

6. What kind of server converts IP addresses to domain names?
a.DNS
b.MNS
c.UTP
d.RTP

Click to View Answer
Answer a. DNS

7. In the OSI model, the actual transmission of data is handled in the ____________ layer.
a.Level
b.External
c.Physical
d.None

Click to View Answer
Answer c. physical

8. Which of the following is NOT true about laptop computers?
a.Can be connected to PC
b.They cannot be connected to a PC
c.Both
d.None

Click to View Answer
Answer b. They cannot be connected to a PC

9. On a CD-RW you can
a.Read, write and rewrite information
b.Read, write and rewrite
c.Read and write
d.Read and rewrite information

Click to View Answer
Answer a. Read, write and rewrite information

10. In computer terminology, information means
a.Data corrupt
b.Data loss
c.Data in more useful
d.all

Click to View Answer
Answer c.Data in more useful

11. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered

a.output
b.Input
c.Both
d.All

Click to View Answer
Answer a.output

12. What is output?
a.Device
b.What the processor gives to the user
c.Memory
d.Data return

Click to View Answer
Answer b.What the processor gives to the user

13. What is the main difference between a mainframe and a super computer?
a.Supercomputers are focused to execute few programs as fast as possible while mainframeuses its power to execute as many programs concurrently
b.Nothing
c.Supercomputers are focused to execute few programs as fast as possible while mainframe uses its power to do not execute as many programs concurrently
d.only c is correct

Click to View Answer
Answer a.Supercomputers are focused to execute few programs as fast as possible while mainframe uses its power to execute as many programs concurrently

14. Programs such as Mozilla Firefox that serve as navigable windows into the Web are called _________
a.Internet
b.Data card
c.Web browsers
d.RAM

Click to View Answer
Answer c.Web browsers

15. What is the function of Recycle Bin?
a.Store deleted file
b.Do not store deleted file
c.Remove store files
d.All

Click to View Answer
Answer a.Store deleted file

Leave a Comment