Computer Quiz – Set 14

COMPUTER QUIZ

1.How many digits of the DNIC (Data Network Identification Code) identify the country
a) first three
b) first four
c) first five
d) first six
e) None of the above

Click to View Answer
Answer a) first three

2.A station in a network forwards incoming packets by placing them on its shortest output queue. What routing algorithm is being used?
a) hot potato routing
b) flooding
c) static routing
d) delta routing
e) None of the above

Click to View Answer
Answer a) hot potato routing

3.The probability that a single bit will be in error on a typical public telephone line using 4800 bps modem is 10 to the power -3. If no error detection mechanism is used, the residual error rate for a communication line using 9-bit frames is approximately equal to
a) 0.003
b) 0.009
c) 0.991
d) 0.999
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) 0.009

4.Frames from one LAN can be transmitted to another LAN via the device
a) Router
b) Bridge
c) Repeater
d) Modem

Click to View Answer
Answer b) Bridge

5.Which of the following condition is used to transmit two packets over a medium at the same time?
a) Contention
b) Collision
c) Synchronous
d) Asynchronous
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) Collision

6.Which of the following device is used to connect two systems, especially if the systems use different protocols?
a) hub
b) bridge
c) gateway
d) repeater
e) None of the above

Click to View Answer
Answer c) Gateway

7.The synchronous modems are more costly than the asynchronous modems because
a) they produce large volume of data
b) they contain clock recovery circuits
c) they transmit the data with stop and start bits
d) they operate with a larger bandwidth
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) they contain clock recovery circuits

8.A distributed network configuration in which all data/information pass through a central computer is
a) bus network
b) Star network
c) ring network
d) Point-to-point network
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) star network

9.Which of the following TCP/IP protocol allows an application program on one machine to send a datagram to an application program on another machine?
a) UDP
b) VMTP
c) X.25
d) SMTP
e) None of the above

Click to View Answer
Answer a) UDP

10.A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central computer would require a
a) telegraph line
b) simplex lines
c) mixedband channel
d) All the above
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) simplex lines

11.How many bits internet address is assigned to each host on a TCP/IP internet which is used in all communications with the host?
a) 16 – bits
b) 32 – bits
c) 48 – bits
d) 64 – bits
e) None of the above

Click to View Answer
Answer b) 32 – bits

12.With an IP address of 100, you currently have 80 subnets. What subnet mask should you use to maximize the number of available hosts?
a) 192
b) 224
c) 240
d) 248
e) 252

Click to View Answer
Answer e) 252

13.Which of the following types of channels moves data relatively slowly?
a) wideband channel
b) voiceband channel
c) narrowband channel
d) broadband channel
e) None of the above

Click to View Answer
Answer c) narrowband channel

14.Which of the following is required to communicate between two computers?
a) communications software
b) protocol
c) communications hardware
d) access to transmission medium
e) All of the above

Click to View Answer
Answer e) All of the above

15.Which of the following does not allow multiple users or devices to share one communications line?
a) doubleplexer
b) multipplexer
c) concentrator
d) controller
e) None of the above

Click to View Answer
Answer a) doubleplexer

Leave a Comment