Computer Quiz – Set 13

COMPUTER QUIZ

1.___________ is not a term pertaining to the Internet
a. Link
b. Browser
c. Search Engine
d. Keyboard
e. Hyper link

Click to View Answer
Answer d.Keyboard

2.A byte can represent any number between 0 and _________
a. 255
b. 1024
c. 1025
d. 256
e. 2

Click to View Answer
Answer a. 255

3.__________ Key is used to Delete one character to the left of the current position of the cursor
Backspace
a. Del
b. Ctrl
c. Esc
d. Insert
e. Backspace

Click to View Answer
Answer e. Backspace

4.Attributes can be defined as ______________
a.Switch Board
b.Macro
c.None
d.Pages
e.Entity

Click to View Answer
Answer e. Entity

5.A defect (Flaw) in a program may that causes it to produce incorrect or inappropriate results is called a _________

a. Bug
b. Hacking
c. Phishing
d. Attribute
e. None

Click to View Answer
Answer a. Bug

6.________ would you find on LinkedIn
a. Chat
b. Games
c. Connections
d. Applications
e. None

Click to View Answer
Answer c. Connections

7.___________ we shall find the referential integrity Command
a. Table
b. Format
c. Tools
d. Switch Board
e. None

Click to View Answer
Answer e. None

8.__________ is a technique used to send more than one call over a single line
a. Digitizing
b. Streaming
c. Digital Transmission
d. Multiplexing
e. Infrared Transmission

Click to View Answer
Answer d. Multiplexing

9.The button that displays the window over the entire screen is ___________
a. Scroll box down size
b. Restore down
c. Maximize
d. Minimize
d. None

Click to View Answer
Answer d.None

10.Collection of Raw Facts is _____________
a. Output
b. Data
c. File
d. Information
e. Input

Click to View Answer
Answer b. Data

11.Smart Card is _________
a. Special Purpose Card
b. None
c. Micro Processor Card
d. Processing Unit for Software Handling
e. Processing Unit contains memory for storing data

Click to View Answer
Answer e. Processing Unit contains memory for storing data

12.The most Common pointing input device _______________
a.Trackball
b.Touch Screen
c.Mouse
d.Touch pad
e.Scanner

Click to View Answer
Answer a. Trackball

13.What does a website address uniquely specify ?

a.PDA
b.Web Browser
c.Web Site
d.Hard Disk
e.Storage

Click to View Answer
Answer c. Web Site

14.Linux is a type of ___________ software

a.Proprietary
b.Open Source
c.Share Ware
d.Hidden type
e.Commercial

Click to View Answer
Answer c. Share Ware

15.________ can input Graphical images and picture for computers

a.Scanner
b.Printer
c.Keyboard
d.Plotter
e.Mouse

Click to View Answer
Answer a. Scanner

Leave a Comment