Computer Quiz – Set 3

COMPUTER QUIZ

1. CPU stands for _________
a) Central Processing Unit
b) Control processing unit
c) Control production unit
d) Central producing unit

Click to View Answer
Answer a) Central Processing Unit

2. This is not a function category in Excel ________
a) Operational
b) Logical
c) Unlogical
d) Functional

Click to View Answer
Answer b) Logical

3. The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is
a) Inside operating system
b) Outside operating system
c) Explore operating system
d) Embedded Operating System

Click to View Answer
Answer d) Embedded Operating System

4. To be able to ‘boot’, the computer must have a(n) ___________
a) Operating System
b) Functional system
c) Portable system
d) Align system

Click to View Answer
Answer a) Operating System

5. On-line real time systems become popular in ___________ Generation
a) First generation
b) Fifth generation
c) Sixth generation
d) Third Generation

Click to View Answer
Answer d) Third Generation

6. ___________ is the ability of a device to “jump” directly to the requested data
a) Read only
b) Read write both
c) a and d are correct
d) Random access

Click to View Answer
Answer d) Random access

7. _______ is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited.
a) ALT + CTRL + Z
b) ALT + CTRL + Y
c) ALT + TAB + Z
d) ALT + SHIFT + Z

Click to View Answer
Answer a) ALT + CTRL + Z

8. ______ is the functional key to display save-as box.
a) F5
b) F6
c) F9
d) F12

Click to View Answer
Answer d) F12

9. Accessing data on tapes is much _____ than that accessing data on disks.
a) Faster
b) Very fast
c) Very slow
d) Slower

Click to View Answer
Answer d) Slower

10. Who amongst the following is called the father of modern computing?
a) Tom Kilburn
b) Charles Babbage
c) Konrad Zuse
d) Frederick Cohen

Click to View Answer
Answer b) Charles Babbage

11. If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a cell, you
a) Press the Erase key
b) Press ESC
c) Press the Enter button
d) Press the Edit Formula button

Click to View Answer
Answer b) Press ESC

12. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ______
a) Font effects
b) Size effects
c) Alignment effect
d) Numeric effect

Click to View Answer
Answer a) font effects

13. What is object of UPS?
a) Provides backup power
b) Provides electricity
c) Provide current
d) Provide operation system

Click to View Answer
Answer a) Provides backup power

14. Documents converted to ______ can be published to the Web.
a) XML
b) HTML
c) MySQL
d) PHP

Click to View Answer
Answer b) HTML

15. In 1983, this person was the first to offer a definition of the term ‘computer virus’?
a) Tom Kilburn
b) Charles Babbage
c) Konrad Zuse
d) Frederick Cohen

Click to View Answer
Answer d) Frederick Cohen

Leave a Comment