Computer Quiz for Bank | SSC – 353

Computer Quiz for Bank | SSC – 353

Computer Quiz


DayTodayGK’s computer-quiz-for-bank-ssc-353, is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. Which day is celebrated as world Computer Literacy Day?
a) Dec 02
b) Nov 28
c) Oct 14
d) April 12

Click here to View Answer
Answer a) Dec 02

2. Who is known as the Human Computer of India?
a) Rama Rao
b) Latha Rani
c) Shakunthala Devi
d) Abinaya Hasan

Click here to View Answer
Answer c) Shakunthala Devi

3. ‘Do no evil’ is tag line of _________.
a) Chrome
b) Mozilla FireFox
c) Gmail
d) Google

Click here to View Answer
Answer d) Google

4. World’s first microprocessor is _____________.
a) Silicon 1200
b) Intel 4004
c) IP 901c
d) IP 2000c

Click here to View Answer
Answer b) Intel 4004

5. Which supercomputer is developed by the Indian Scientists?
a) Param
b) Super 301
c) Compaq Presario
d) CRAY YMP

Click here to View Answer
Answer a) Param

6. Green dam is__________.
a) Web Page
b) Web Site
c) Web Filter
d) Web Access

Click here to View Answer
Answer c) Web Filter

7. Mows is a type of mouse for ___________ people.
a) Physically handicapped people
b) Blind People
c) Kids
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Physically handicapped people

8. First Indian cinema released through internet is______________.
a) Samu
b) Riveru
c) Aabureau
d) Vivah

Click here to View Answer
Answer d) Vivah

9. Longhorn was the code name of____________ .
a) Windows XP
b) Windows 8
c) Windows 7
d) Windows vista

Click here to View Answer
Answer d) Windows Vista

10. Rediff.com was founded by______________.
a) Ajith Balakrishnan
b) Manish Agarwal
c) Jeeva Reddy
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer d) Both a and b

Leave a Comment