Computer Quiz for Bank | SSC – 350

Computer Quiz for Bank | SSC – 350

Computer Quiz


Computer Quiz for Bank | SSC – 350

DayTodayGK’s computer-quiz-for-bank-ssc-350, is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. In computer terminology ‘CAD’ stands for ___________.
a) Computer Applied Design
b) Computer Algorithm and Design
c) Computer Application Design
d) Computer Aided Design

Click here to View Answer
Answer d) Computer Aided Design .

2. Pathways that support communication among the various electronic components on the system board are called ____________.
a) Network Lines
b) Processors
c) Logic Paths
d) Bus Lines

Click here to View Answer
Answer d) Bus Lines .

3. Shiva Ayyadurai is renowned for procuring a copyright for ____________.
a) SMS
b) Email
c) MMS
d) Paging

Click here to View Answer
Answer b) Email.

4.In Microsoft Excel, the __________() function returns the smallest value among the values passed as arguments.
a) LEAST
b) LESS
c) MIN
d) LOW

Click here to View Answer
Answer c) MIN.

5. PSW stands for ______________.
a) Program status word
b) Process status word
c) Primitive status word
d) Processor status word

Click here to View Answer
Answer a) Program status word.

6. DOS floppy disk does not have ____________.
a) a boot record
b) a file allocation table
c) a Root directory
d) a Virtual memory

Click here to View Answer
Answer d) a Virtual memory.

7. Shortcut key to go to last line in the document ______________.
a) Ctrl + last
b) Ctrl + L
c) Ctrl + end
d) Altr + End

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + end.

8. Word processing, spread sheet and photo editing are examples of ____________
a) Application software
b) System software
c) Operating System software
d) Platform software

Click here to View Answer
Answer a) Application software.

9. In IT terminology failure in the kernel is called as _________________.
a) Crash
b) Crash dump
c) Dump
d) Kernel erro

Click here to View Answer
Answer a) Crash.

10.Ubuntu is which type of operating system __________________.
a) Open Access
b) Open Source
c) Windows Based
d) Mac Based

Click here to View Answer
Answer b) Open Source.

Leave a Comment