Computer Quiz for Bank | SSC – 343

Computer Quiz for Bank | SSC – 343

1. Which computer has been designed to be as compact as possible?
a) Mini
b) Super Computer
c) Micro Computer
d) Mainframe

Click here to View Answer
Answer c) Micro Computer

2. The Symbols used in an assembly language are_______
a) Codes
b) Mnemonics
c) Assembler
d) Literals

Click here to View Answer
Answer b) Mnemonics

3. Potrait and Landscape are_______
a) Page Orientation
b) Page Size
c) Page Layout
d) Margin Type

Click here to View Answer
Answer a) Page Orientation

4. Any storage device addesd to a computer beyond the immediately usable main stoarge is known as
a) Floppy Disk
b) Hard Disk
c) Backing Store
d) Punched Card

Click here to View Answer
Answer c) Backing Store

5. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?
a) Mouse
b) Plotter
c) Touch Panel
d) Card Punch

Click here to View Answer
Answer b) Plotter

6. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical system is
a) Data Transmission
b) Data Flow
c) Data Capture
d) Data Processing

Click here to View Answer
Answer b) Data Flow

7. Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?
a) Direct
b) Sequential
c) Random
d) ISAM

Click here to View Answer
Answer b) Sequential

8. Find the ODD one.
a) JAVA
b) Cobal
c) Fortran
d) Linux

Click here to View Answer
Answer d) Linux

9. The 2’s compliment of a binary no. is obtained by adding __________ to its 1’s compliment.
a) 0
b) 1
c) 10
d) 12

Click here to View Answer
Answer b) 1

10. With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to _________.
a) Protocol Speed
b) A Fiber Speed
c) Megebits per seconds
d) Minimum and Maximum server speed

Click here to View Answer
Answer c) Megebits per seconds.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment