Computer Quiz for Bank | SSC – 339

Computer Quiz for Bank | SSC – 339

1.Which is not a pivot table layout design from the following options?
a) Row layout
b) frame layout
c) Summation values
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) frame layout

2.Which of the following extensions is used for device driver files ?
a) .drv
b) .dv
c) .dr
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) .drv

3.Which type of CD ROM is used to write ,erase and rewrite data on a CD RAM ?
a) CD -RW
b) CD – R
c) CD -W
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) CD -RW
CD-RW is basically the same,but the extra W mean Writable,which allows you to reWrite the disk.

4.In Microsoft Excel , the intersection of row and column is called a ____________.
a) Square
b) Cell
c) Worksheet
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Cell
A cell is an intersection of a column and row. Each cell has a unique cell address. In the picture above, the cell address of the selected cell is B3. The heavy border around the selected cell is called the cell pointer.

5.Charles Babbage developed a machine called?
a) Punched card
b) Pascal line
c) Difference engine
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Difference engine
The Analytical Engine was a proposed mechanical general-purpose computer designed by English mathematician and computer pioneer Charles Babbage. It was first described in 1837 as the successor to Babbage’s difference engine, a design for a simpler mechanical computer.

6.__________________ is a fast speed printer.
a) Laser printer
b) Jet Printer
c) Dot matrix printer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Laser printer

7.Which high speed memory co-ordinates with the speed gap between the processor and main memory ?
a) SRAM
b) Cache memory
c) DRAM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Cache memory

8.In which year was the first computer mouse introduced to the market ?
a) 1972
b) 1978
c) 1968
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 1968
The first computer mouse was publicly unveiled in 1968 by its inventor, Douglas C. Engelbart. He invented the computer mouse in 1964 — two decades before it would ship with the first Apple Macintosh.

9.Which of the following typologies uses a lot of cabling and therefore is expensive to install?
a) Mesh
b) Bus
c) Star
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Mesh

10._______________ enables you is simultaneously keep multiple web pages open in one bowers window ?
a) E & C key
b) Tab Row
c) Tab Box
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Tab Row

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment