Computer Quiz for Bank | SSC – 338

Computer Quiz for Bank | SSC – 338

1.Which of the following protocols is used to send email?
a) HTTP
b) SMTP
c) FTP
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) SMTP
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is the standard protocol for sending emails across the Internet. By default, the SMTP protocol works on three ports: Port 25 – this is the default SMTP non-encrypted port.

2.Which function is used to return the remainder after a number is divided by a divisor in Excel?
a) ROUND()
b) DIV()
c) MOD()
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) MOD()
Use the MOD function to get a reminder after division. For Example, MOD(3,2) returns 1, because 2 goes into 3 once, with a remainder of 1.

3.Which among the following is the first sector of data on the startup hard disk ?
a) MBR
b) Boot code
c) POST
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) MBR
The Master Boot Record (MBR) is the information in the first sector of any hard disk or diskette that identifies how and where an operating system is located so that it can be boot (loaded) into the computer’s main storage or random access memory.

4.Which of the following topology is most reliable?
a) Ring
b) Star
c) Bus
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Star
Star topology: In this type of network, a central computer (server) usually forms the main node and the subsidiary nodes are connected to it and to each other through a switch or hub. Advantages: The most reliable because the failure of a node or a node cable does not affect other nodes.

5.Which of the following refers to the act of posting bulk message to several users simultaneously by a known or unknown source?
a) Hacking
b) Cracking
c) spamming
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) spamming

6.The contents of information are stored in which of the following?
a) Memory address register
b) Memory data register
c) Memory access register
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Memory data register

7.What needs to precede a numeric value for it to be treated as a table value?
a) Apostrophe (‘)
b) Exclamation (!)
c) Hash(#)
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Apostrophe (‘)
The apostrophe key is usually located between colon/semicolon and Enter key. You can also use the combination Alt+39 with the number written using the numeric keyboard.

8.Which key is used to activate selection on the menu bar while using a keyboard?
a) Ctrl
b) TAB
c) Alt
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Alt

9.Which two key need to be pressed together to find the next bookmark ?
a) Ctrl + G
b) Ctrl + W
c) Ctrl + D
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl + G

10.Which of the following is not an inter-networking device?
a) Bridge
b) Amplifier
c) Gateway
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Amplifier

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment