Computer Quiz for Bank | SSC – 331

  Computer Quiz for Bank | SSC – 331      

1.Which file format is used to save web Ex advanced record?
a) arfw
b) axs
c) arf
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) arf
ARF stands for “advanced recording file.” The free WebEx ARF Player will also convert ARF files to Windows Media Player’s WMV files or Flash SWF files. The ARF file extension is for recordings downloaded by the user. When a meeting is recorded directly by the user, the file is saved with a WRF file extension.

2.In YUV colour representation model , U and V represents the-
a) Luminance
b) Information regarding the colour
c) Brightness
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Information regarding the colour

ARF stands for “advanced recording file.” The free WebEx ARF Player will also convert ARF files to Windows Media Player’s WMV files or Flash SWF files. The ARF file extension is for recordings downloaded by the user. When a meeting is recorded directly by the user, the file is saved with a WRF file extension.

3.What is the key combination to display the format cells dialog box in MS Excel ?
a) Ctrl + 8
b) Ctrl + 1
c) Ctrl + 0
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + 1
Format Cells is the most used feature of excel when it comes to formatting a cell value from General format to Number, Currency, Accounting, Date & so on. The shortcut to launch Format cells dialog box is “CTRL + 1”; there’s no need to use mouse; hence, you can save your precious time.

4.The utility used to increase the access speed of programs is called__________.
a) Disk formatter
b) Disk cleanup
c) Disk defragmenter
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Disk defragmenter

5.The keyboard keys like caps lock turns which of the following feature on or off?
a) Toggle
b) Multimedia
c) Combination
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Toggle
Caps Lock is a key on a computer keyboard that allows users to generate letters in uppercase once activated, as in “SAMPLE,” without holding down the Shift key. It is a toggle key and can be found on the left side of a computer keyboard below the Tab key.

6.Which of the following is designed to prevent and remove spyware ?
a) Windows icon
b) user account control
c) Windows defender
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Windows defender

7.A website’s main page is called its-
a) search page
b) Home page
c) Browser page
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Home page
A home page or a start page is the initial or main web page of a website or a browser. The initial page of a website is sometimes called main page as well.

8.Which of the following handles the interconnection between most of the devices and the CPU?
a) South bridge
b) RAM
c) ROM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) South bridge
The southbridge is an IC on the motherboard responsible for the hard drive controller, I/O controller and integrated hardware. Integrated hardware can include the sound card and video card if on the motherboard, USB, PCI, ISA, IDE, BIOS, and Ethernet.

9.TIFF Stand for –
a) Tagged Index File Format
b) Tatal Image File Format
c) Tagged Image File Format
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Tagged Image File Format
Tagged Image File Format, abbreviated TIFF or TIF, is a computer file format for storing raster graphics images, popular among graphic artists, the publishing industry, and photographers.

10.Which tab in MS word 2016 provides options for changing fonts and their sizes?
a) preview
b) Home
c) view
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Home

Leave a Comment