Computer Quiz for Bank | SSC – 328

Computer Quiz for Bank | SSC – 328

1.Which transport protocol is used by telnet ?
a) FTP
b) TCP
c) SMTP
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) TCP
Typically, this protocol is used to establish a connection to Transmission Control Protocol (TCP) port number 23, where a Telnet server application (telnetd) is listening. Telnet, however, predates TCP/IP and was originally run over Network Control Program (NCP) protocols.

2.Which virus rewrites itself completely at each iteration ,increasing the difficulty of detection?
a) Boot sector
b) Metamorphic
c) Parasitic
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Metamorphic

3.Which button in the port tab is used to redirect port tabs to another printer?
a) Link Port
b) Add port
c) New port
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Add port

4.__________ Specifies a list of users and groups who have permission on the object?
a) Access Control entity
b) Access Control List
c) system access control list
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Access Control List

5.Which file format is used to save standard windows bitmap image?
a) bmp
b) bt.img
c) wbmp
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) bmp
The BMP file format, also known as bitmap image file or device independent bitmap (DIB) file format or simply a bitmap, is a raster graphics image file format used to store bitmap digital images, independently of the display device (such as a graphics adapter), especially on Microsoft Windows and OS/2 operating systems.

6.By using which option can you create an HTML document in open office writer?
a) File > Reload
b) File > Send
c) Insert
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) File > Send

7.Pinch wheels are used by which type of plotter?
a) Micro grip plotter
b) Inkjet plotter
c) Flatbed plotter
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Micro grip plotter
Micro-grip Plotter: This type of plotter do not use a drum. the paper or any other medium is held on both sides at the edges by pinch wheels which ensure back and forth movement of the paper.

8.What is the key combination to open Mailings tab?
a) Shift + M
b) Ctrl + M
c) Alt+ M
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Alt+ M

9.Which of the following is a type of transmission method used by modem?
a) Asynchronous
b) Time interval
c) Sequential
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Asynchronous
The word asymmetric is used because these modems send data faster in one direction than they do in another. An ADSL modem takes advantage of the fact that any normal home, apartment or office has a dedicated copper wire running between it and phone company’s nearest mux or central office

10.Testing a program for any syntax or logical error is known as-
a) Editing
b) Decoding
c) Debugging
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Debugging
Debugging is the process of finding and resolving defects or problems within a computer program that prevent correct operation of computer software or a system.

Leave a Comment