Computer Quiz for Bank | SSC – 326

Computer Quiz for Bank | SSC – 326

1.In MS Excel 2010,the Shortcut key which is used to date format day,month and year is –
a) CTRL+SHIFT+#
b) CTRL+SHIFT+O
c) CTRL+SHIFT+D
d) None of these

Click here to View Answer
  Answer  (a) CTRL+SHIFT+#
The following excel shortcut (CTRL+SHIFT+#) formats dates as dd-mm-yy (with month abbreviated).

2.The quick access toolbar on the top left corner in the MS – word 2007 consists of the following options?
a) Bookmark
b) Word Count
c) save
d) None of these

Click here to View Answer
Answer – (c) save

3.How many ribbon tabs are there in MS word 2010?
a) five tabs
b) seven tabs
c) four tabs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) seven tabs
The Ribbon is a user interface element which was introduced by Microsoft in Microsoft Office 2007. It is located below the Quick Access Toolbar and the Title Bar. It comprises seven tabs; Home, Insert, Page layout, References, Mailing, Review and View. Each tab has specific groups of related commands.

4.Which of the following is the simplest and earliest computing device?
a) Slide Rule
b) ABACUS
c) Calculator
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ABACUS
The earliest recorded calculating device is the abacus. Used as a simple computing device for performing arithmetic, the abacus most likely appeared first in Babylonia (now Iraq) over 5000 years ago.

5.Where is “Spell Check” options in MS word 2010?
a) File tab -options language
b) File tab -options proofing
c) File tab -options Display
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) File tab -options proofing

6.In Ms Excel 2010,extension for a macro enabled workbook is-
a) .xlsx
b) .xltx
c) .xlsm
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) .xlsm
.xlsx – Excel workbook.
.xlsm – Excel macro-enabled workbook; same as xlsx but may contain macros and scripts.
.xltx – Excel template.
.xltm – Excel macro-enabled template; same as xltx but may contain macros and scripts.

7.A mouse ,trackball and joystick are example of –
a) Pointing devices
b) Data collection devices
c) Multimedia Devices
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Pointing devices

8.The total number of colors available in the ” Text highlighting color ” ribbon in Ms Word 2007 are –
a) 11
b) 15
c) 18
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) 15

9. Operating System is type of ____________ Software.
a) System
b) Application
c) Processing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) System

10.ROM Stands for –
a) Read-Of Memory
b) Read-Only Message
c) Read-Only Memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Read-Only Memory

Leave a Comment