Computer Quiz for Bank I SSC – 345

1. Word length of a computer is measured in
a) Bytes
b) Millimeters
c) Meters
d) Bits

Click here to view Answer
Answer d) Bits

2. Which type of computer uses the 8-bit code called EBCDIC?
a) Minicomputers
b) Microcomputers
c) Mainframe Computers
d) Super Computers

Click here to view Answer
Answer c) Mainframe Computers

3. ATM terminals are example for
a) Smart Terminals
b) Intelligent Terminals
c) Dumb Terminals
d) Offline terminals

Click here to view Answer
Answer a) Smart Terminals

4. In ROM BIOS, the acronym BIOS stands for:
a) Basic Initive Output Set
b) Basic Input Organizational System
c) Ab Adress
d) All of Above

Click here to view Answer
Answer d) All of Above

5. The difference between memory and storage is that memory is____________ and storage is _______.
a) Temporary , Permanent
b) Permanent , temporary
c) Slow , Fast
d) Big , Small

Click here to view Answer
Answer a) Temporary , Permanent

6. Offline device is_________.
a) A device which is not connected to CPU
b) A device which is connected to CPU
c) An I/O device
d) None of these

Click here to view Answer
Answer a) A device which is not connected to CPU

7. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?
a) Memory Address Register
b) Memory data Register
c) Instruction Register
d) Program counter

Click here to view Answer
Answer d) Program Counter

8. Which American Computer company is called Big Blue?
a) Microsoft
b) Compaq corp
c) IBM
d) DELL

Click here to view Answer
Answer c) IBM

9. A term associated with the comparison of processing speeds of different computer system is?
a) EFTS
b) MPG
c) MIPS
d) CFPS

Click here to view Answer
Answer c) MIPS

10. Daisy Wheel Printer is a type of?
a) Matrix Printer
b) Impact Printer
c) Laser Printer
d) Manual Printer

Click here to view Answer
Answer b) Impact Printer

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment