Computer Quiz for Bank I SSC – 344

1. The term “redbook”, yellow book” and “orange book” refer to
a) SCSI
b) IDE
c) Floppy Drive Technology
d) CD-ROM standards

Click here to view Answer
Answer d) CD-ROM standards

2. In ROM BIOS, the acronym BIOS stands for:
a) Basic Initiative Output Set
b) Basic Input Organizational System
c) Basic Input Output System
d) Basic Industry Operating System

Click here to view Answer
Answer c) Basic Input Output System

3. Which DOS command will format a floppy disk and transfer the system files
a) SYSC:A:
b) SYS A:
c) FORMAT A:/S
d) FORMAT A:/T

Click here to view Answer
Answer c) FORMAT A:/S

4. Which command will be used to display file and directory names only, without size, date and time information?
a) DIR/W
b) DIR/A:
c) DIR/B
d) DIR/S

Click here to view Answer
Answer c) DIR/B

5. Which of the following is not a logical data base structure?
a) Tree
b) Relational
c) Network
d) Chain

Click here to view Answer
Answer d) Chain

6. Updating a database means
a) Revising the file structure
b) Reorganising the database
c) Modifying or adding record occurences
d) Sorting

Click here to view Answer
Answer c) Modifying or adding record occurences

7. Any and every command can be found on the
a) Drawing toolbar
b) Formatting toolbar
c) Standard toolbar
d) Menu bar

Click here to view Answer
Answer d) Menu bar

8. Which of the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation?
a) File, add a new slide
b) Insert, new slide
c) File, open
d) File, new

Click here to view Answer
Answer b) Insert, new slide

9. Which of the following items are examples of storage device?
a) Floppy disks
b) CD-ROMs
c) Hard disk
d) All the above

Click here to view Answer
Answer d) All the above

10. The original ASCII code used…bits of each byte, reserving that last bit for error checking
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to view Answer
Answer c) 7

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment