Computer Quiz – 98

COMPUTER QUIZ

1. Transmission of data in one direction is called?
a) Simplex
b) Duplex
c) Triplex
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Simplex

2. SNOBOL is?
a) string oriented symbolic language
b) high-level language
c) both A & B
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) both A & B

3. Speech recognition is?
a) Ability to input data directly into a computer system by speaking to it
b) Ability to output data directly from a computer system by speaking.
c) Processing of voice in computer systems
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ability to input data directly into a computer system by speaking to it

4. A data transmission medium made of tiny threads of glass or plastic that can transmit huge amount of information at the speed of light is ?
a) Fiber optic cable
b) Copper cable
c) Twisted wire cable
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Fiber optic cable

5. A method of using a communication channel in which signals can be transmitted between a source and a destination in both directions simultaneously is called ?
a) Full duplex
b) Half duplex
c) Quarter duplex
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Full duplex

6. A sequential electronic circuit which can be placed in one out of two stable states where each state may be used to represent a binary digit is stated as ?
a) Integrated circuit
b) Firmware
c) Flip-flop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Flip-flop

7. A sequence of instruction (software) that is substituted for hardware and stored in read only memory (ROM) is called ?
a) Integrated circuit
b) Firmware
c) Flip-flop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Firmware

8. Electronic Mail /Message System (EMMS) best suits to ?
a) Postal service
b) Telephone service
c) Telegraph service
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Postal service

9. Digital Computer is a computer ?
a) that works with discrete quantities
b) that works with analog quantities
c) Both A & B
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) that works with discrete quantities 

10. The subdivision of fields ?
a) always done to give the programmer greater flexibility
b) dependent on programming language used
c) never accomplished on fields containing numeric data
d) all the above

Click here to View Answer
Answer b) dependent on programming language used

Leave a Comment