Computer Quiz – 94

COMPUTER QUIZ

1. A unit of a computer system that interprets instructions and executes them is known as?

a) Processor
b) Storage
c) Peripherals
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Processor

2. A register in CPU used to store the address of the next instruction to be executed is known as?

a) Program counter
b) Program library
c) Programmer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Program counter

3. A program that translates mnemonic statements into executable instructions is referred as?

a) Software
b) Assembler
c) Translator
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Assembler

4. An assembler is a?

a) Translator
b) Hardware
c) Assembly language
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Translator

5. A memory in CPU that holds program instructions, input data, intermediate results and the output information produced during processing is?

a) Secondary memory
b) Primary memory
c) Auxiliary memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Primary memory

6. A collection of complete programs, subroutines, and program modules that have already been developed, tested and  documented to be used by programming projects?

a) Program counter
b) Program library
c) Programmer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Program library

7. A storage device or medium where the access time is dependent upon the location of the data is called?

a) Serial access
b) Parallel access
c) Null access
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Serial access

8. The set of computer programs, procedures, and associated documentation related to the effective operation of a computer system is referred as?

a) Software
b) Hardware
c) Hardcopy
d) Softcopy

Click here to View Answer
Answer a) Software

9. An adder in which the bits of the operands are added one after another is called?

a) Serial adder
b) Parallel adder
c) Full adder
d) Half adder

Click here to View Answer
Answer a) Serial adder

10. Software instructions intended to satisfy a user specific processing needs are called?

a) systems software
b) microcomputer
c) documentation
d) applications software

Click here to View Answer
Answer d) applications software

Leave a Comment