Computer Quiz – 71

Dear Aspirants,

Computer Quiz is the basic part of competitive exams. It is the scoring subject and also the easiest one so we give advice to Bank Aspirants to grasp these questions. It is a series of Computer MCQs.

1. In Windows operating system to display or hide the Start menu?
a) Windows Logo
b) Windows Logo + BREAK
c) Windows Logo + D
d) Windows Logo + M

Click here to View Answer
Answer a) Windows Logo

2. In Windows operating system the shortcut key Windows Logo+SHIFT+M is used for?
a) Restore the minimized windows
b) Open My Computer
c) Search for a file or a folder
d) Search for computers

Click here to View Answer
Answer a) Restore the minimized windows

3. The basic architecture of computer was developed by?
a) John Von Neumann
b) Charles Babbage
c) Blaise Pascal
d) Garden Moore
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) John Von Neumann

4. In order to tell Excel that we are entering a formula in cell, we must begin with an operator such as?
a) $
b) @
c) +
d) =
e) #

Click here to View Answer
Answer d) =

5. In Windows operating system shortcut key CTRL+Windows Logo+F?
a) Restore the minimized windows
b) Open My Computer
c) Search for a file or a folder
d) Search for computers

Click here to View Answer
Answer d) Search for computers

6. In Windows operating system shortcut key Windows Logo+F1?
a) Display Windows Help
b) Lock the keyboard
c) Open the Run dialog box
d) Open Utility Manager

Click here to View Answer
Answer a) Display Windows Help

7. In Windows operating system shortcut key Windows Logo+ L?
a) Display Windows Help
b) Lock the keyboard
c) Open the Run dialog box
d) Open Utility Manager

Click here to View Answer
Answer b) Lock the keyboard

8. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as?
a) Storage
b) Output
c) Input
d) Information
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Input

9. Time during which a job is processed by the computer is?
a) Execution Time
b) Delay Time
c) Real Time
d) Waiting Time
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Execution Time

10. Which of the following circuit is used as a ‘Memory device’ in computers?
a) Rectifier
b) Flip Flop
c) Comparator
d) Attenuator
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Flip Flop

Leave a Comment