Computer Quiz – 60

COMPUTER QUIZ

1. Another name for a program is:
a) software
b) procedure
c) typology
d) utilities
e) userware

Click here to View Answer
Answer a) software

2. _____________ is a communication technology used by some incoming mail servers.
a) Telnet
b) TCP
c) FTP
d) GIF
e) POP

Click here to View Answer
Answer e) POP

3. The two basic parts of URLs are:
a) TCP/IP
b) TCP/IP and ISP
c) TCP and ftp
d) destination and device
e) the protocol and the domain name

Click here to View Answer
Answer e) the protocol and the domain name

4. The primary purpose of software is to turn data into:
a) information
b) programs
c) objects
d) websites
e) charts

Click here to View Answer
Answer a) information

5. The ___________ database is the most widely used database structure.
a) hierarchical
b) general
c) standard
d) table
e) relational

Click here to View Answer
Answer d) table

6. Mail from unwanted senders can be blocked by:
a) not buying anything online so that junk mail senders will not having anything to benefit by
b) sending them nasty replies when they send any mail
c) using mail filters
d) clicking the unsubscribe link
e) e-mailing them and asking to be removed from the list

Click here to View Answer
Answer c) using mail filters

7. POP denotes:
a) Post Office Program
b) Post Office Protocol
c) Popular Office Program
d) Protocol on Protocol
e) Program of Programmer

Click here to View Answer
Answer b) Post Office Protocol

8. How many gigabytes are there in a petabyte?
a) 1000
b) 0.001
c) 100
d) 1,000,000
e) 5,000,000

Click here to View Answer
Answer a) 1000

9. For a browser to connect to other resources, the location or addresses of the resource must be specified. These addresses are called:
a) MSN
b) e-mail forms
c) packets
d) ids
e) URLs

Click here to View Answer
Answer e) URLs

10. The extensions .gov, .edu, .mil, and .net are called:
a) mail o addresses
b) add-ons
c) domain codes
d) DNSs
e) e-mail targets

Click here to View Answer
Answer c) domain codes

Leave a Comment