Computer Quiz – 59

COMPUTER QUIZ

1. In Microsoft PowerPoint to add a header or footer to your handout, you can use
a) The title master
b) The slide master
c) The handout master
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) The handout master

2. In Microsoft PowerPoint the following will not advance the slides in a slide show view
a) Esc key
b) The spacebar
c) The Enter key
d) The mouse button

Click here to View Answer
Answer a) Esc key

3. In Microsoft PowerPoint to select all of the boxes of an organization chart
a) Clicking and edit and select all
b) Right click the chart background and then click select all
c) Press and hold the SHIFT key and click each box
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

4. In Microsoft PowerPoint what are lines, curve, freeform, and scribble
a) Emphasis effects that can be applied to animations
b) Types of custom motion paths
c) Predefined entrance and exit effects
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Types of custom motion paths

5. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select
a) View, slide sorter
b) View, slide
c) View, slide show
d) View outline

Click here to View Answer
Answer c) View, slide show

6. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use
a) View, slide sorter
b) View, slide
c) View, master
d) View, slide show

Click here to View Answer
Answer a) View, slide sorter

7. In Microsoft PowerPoint the best place to find animated images for your presentation
a) Microsoft online
b) Word clipart
c) PowerPoint tools and ins
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Word clipart

8. In Microsoft PowerPoint the easy way to apply varied animations to test on slides
a) Apply effects in the custom animation text pane
b) Apply an animation scheme
c) Customize bullets with animated clipart
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) Apply an animation scheme

9. In Microsoft PowerPoint using a custom animation effect, how do you make text appear on a slide by letter
a) Apply the animation scheme fade in one by one.
b) Apply an entrance effect, and then set it to by letter in the effect option dialog box
c) Apply the fly in entrance to the text, and then set its speed to very slow.
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) Apply an entrance effect, and then set it to by letter in the effect option dialog box

10. In Microsoft PowerPoint to exit the PowerPoint application, you should
a) Click the application minimize button
b) Click the document close button
c) Double click the application control menu icon
d) Double click the document control menu icon

Click here to View Answer
Answer c) Double click the application control menu icon

11. In Microsoft PowerPoint you can create a new presentation by completing all of the following except
a) Clicking the new button on the standard toolbar
b) Clicking file, new
c) Clicking file open
d) Pressing Ctrl + N

Click here to View Answer
Answer c) Clicking file open

12. In Microsoft PowerPoint the following displays when an image is selected
a) Add clip art only if it relates to your topic
b) Be sure to place at least one clipart image per slide
c) Resize the image so it takes up as much space as your text
d) Both A and B

Click here to View Answer
Answer d) Both A and B

13. The Microsoft clip gallery allows you to
a) Add word art images to a slide
b) Spell check your presentation
c) Add clip art images to a slide or slides
d) Add slides to a presentation

Click here to View Answer
Answer c) Add clip art images to a slide or slides

14. In Microsoft PowerPoint the following command select all object at one time when selecting multiple objects to be deleted
a) Alt + A
b) Ctrl + A
c) Shift + Enter
d) Edit, Select All

Click here to View Answer
Answer d) Edit, Select All

15. In Microsoft PowerPoint to edit the text within the boxes of an organization chart, you
a) Select the box and text, then make changes
b) Select the box, then make the dchanges
c) Highlight the text, them make the changes
d) (A) and (B) both

Click here to View Answer
Answer a) Select the box and text, then make changes

Leave a Comment