Computer Quiz – 58

COMPUTER QUIZ

1. For checking spelling one uses
a) Dictionary Disk
b) Index disk
c) Directory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Dictionary Disk

2. Process of finding and correcting program errors is
a) Bugs
b) Debugging
c) Hacking
d) Cracking

Click here to View Answer
Answer b) Debugging

3. Diagnostic routines is a
a) Programs used to print error messages
b) Indicates system problems and improper program instructions.
c) Both A and B are true
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B are true

4. The term DBMS is referred to
a) Data Base Management system
b) The software used for the management, maintenance and retrieval of the data stored in a data base
c) Both A and B are true
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B are true

5. The speed at which data is transferred from the main memory to another medium on which data are recorded is referred as
a) Data transfer rate
b) Byte
c) Buds
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Data transfer rate

6. The time period during which a computer is malfunctioning or not operating correctly due to machine failures is referred as
a) Downtime
b) Uptime
c) Runtime
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Downtime

7. Automatic execution of high-priority computer programs that have been designed to preempt the use of computer resources is referred as
a) Foreground processing
b) background processing
c) black processing
d) white processing

Click here to View Answer
Answer a) Foreground processing

8. Digitizer is an input device
a) Used to convert graphic and pictorial data into binary inputs for a digital computer
b) Used to convert graphic and pictorial data into analog inputs for a digital computer.
c) Used for debugging
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Used to convert graphic and pictorial data into binary inputs for a digital computer

9. A storage devices where the access time is effectively independent of the location of the data is referred as
a) Direct access
b) Secondary storage
c) Primary storage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Direct access

10. A pictorial representation that uses predefined symbols to describe either the logic of a computer program or the data flow and processing steps of a system is referred as
a) Flowchart
b) Algorithm
c) Program
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Flowchart

Leave a Comment