Computer Quiz – 57

COMPUTER QUIZ

1. The ________ can be programmed one time by either the manufacturer or the computer user. Once programmed, it cannot be modified.
a) RAM
b) ROM
c) PROM
d) EPROM

Click here to View Answer
Answer c) PROM

2. Which of the following is not true of a magnetic disk?
a) Users can update records by writing over the old data
b) It provides sequential access to stored data
c) It is slow relative to magnetic tape
d) All of the above are true

Click here to View Answer
Answer b) It provides sequential access to stored data

3. Which of the following was (were) not used in first-generation computers?
a) vacuum tubes
b) punch cards
c) magnetic core
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer c) magnetic core

4. Following is not true for Backup files
a) These are the files which are generated automatically in when one saves a document.
b) These files help in protecting the document due to out of order of the computer or power failure.
c) These files delete as soon as computer is turned off
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) These files delete as soon as computer is turned off

5. An algebra that deals with logical propositions which are either true or false is referred as
a) Boolean algebra
b) Modern Algebra
c) Abstract Algebra
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Boolean algebra

6. Bandwidth is
a) The range of frequencies available for data transmission
b) Data transmission rate
c) Alternate for rubber band
d) None is true

Click here to View Answer
Answer a) The range of frequencies available for data transmission

7. A coding structure in which characters are represented by means of a series of parallel bars is
a) Bar Code
b) Menu bar
c) Numeric bar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bar Code

8. In Broadband system a network system
a) Several analog signals share the same physical network channel.
b) Only digital signals share the same physical network channel.
c) Single analog signals share the same physical network channel.
d) None of these.

Click here to View Answer
Answer a) Several analog signals share the same physical network channel

9. Bit stands for
a) binary digit
b) one binary piece of information
c) Both A and B are true
d) None is true

Click here to View Answer
Answer c) Both A and B are true

10. Advantage of a multiprogramming system is
a) simultaneous execution of program instructions from two applications
b) concurrent processing of two or more programs
c) single processing at a time
d) none of these

Click here to View Answer
Answer a) simultaneous execution of program instructions from two applications

Leave a Comment