Computer Quiz – 56

COMPUTER QUIZ

1. The following piece of hardware is used as input phase of a computer-based information system
a) Printer
b) Diskette
c) Monitor
d) Keyboard

Click here to View Answer
Answer d) Keyboard

2. Software instructions intended to satisfy a user specific processing needs are called
a) systems software
b) microcomputer
c) documentation
d) applications software

Click here to View Answer
Answer d) applications software

3. A term used for diskette is
a) disk cartridge
b) disk pack
c) floppy disk
d) none of these

Click here to View Answer
Answer c) floppy disk

4. Following is true for the digital computer
a) Information is in form of a string of binary digits
b) It can be used as analog processor
c) It is less accurate than the analog computer
d) None of these.

Click here to View Answer
Answer a) Information is in form of a string of binary digits

5. Comparing with secondary storage, primary storage is
a) slow and inexpensive
b) fast and inexpensive
c) fast and expensive
d) slow and expensive

Click here to View Answer
Answer c) fast and expensive

6. CPU performs read/write operations at any point in time in
a) ROM
b) PROM
c) EPROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) EPROM

7. Following is not the from of secondary storage
a) Magnetic tape
b) CD’s
c) Disk
d) Hard disk

Click here to View Answer
Answer d) Hard disk. EXPLANATION A computer stores data using several different methods. Therefore, there are different levels of data storage, which may may be referred to as primary and secondary storage. A computer’s internal hard drive is often considered a primary storage device, while external hard drives and other external media are considered secondary storage devices.

8. Technique of placing software/programs in a ROM semiconductor chip is called
a) PROM
b) EPROM
c) firm ware
d) microprocessor

Click here to View Answer
Answer c) firm ware

9. Following is not true for magnetic tape
a) low cost
b) direct-access storage medium
c) compact and portable
d) highly reliable

Click here to View Answer
Answer b) direct-access storage medium

10. The following is a nonvolatile memory
a) ROM
b) RAM
c) LSI
d) VLSI

Click here to View Answer
Answer a) ROM

Leave a Comment