Computer Quiz – 284 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Software instruction intended to satisfy a user’s specific processing needs are called ___________
a) Operating software
b) System software
c) Applications software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Applications software.

2. Macros are run or executed from the __________ menu
a) Insert
b) View
c) Format
d) Tools

Click here to View Answer
Answer d) Tools.

3. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
a) Installation
b) Download
c) Configuration
d) Upload

Click here to View Answer
Answer a) Installation.

4. Expand NTP?
a) Network Text Protocol
b) Network Time Protocol
c) Network Time Program
d) Network Time Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Network Time Protocol.

5. Blueprints are usually created using ________ software.
a) Word
b) CGI
c) CAD
d) Excel

Click here to View Answer
Answer c) CAD.

6. Status indicators are located on the ____________
a) Formula bar
b) Tool bar
c) Scroll bar
d) Menu bar

Click here to View Answer
Answer a) Formula bar.

7. Unauthorised copying of software to be used for personal gain instead of for personal backups is called _____________
a) Data snatching
b) Data looting
c) Software piracy
d) Program looting

Click here to View Answer
Answer c) Software piracy.

8. Expand NFS?
a) Network Folder System
b) Network Frame System
c) Network Front System
d) Network File System

Click here to View Answer
Answer d) Network File System.

9. Special effects used to introduce slides in a power point presentation are called __________
a) Animations
b) Transitions
c) Effects
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Transitions.

10. Rules of a programming language are called _____________
a) Syntax
b) Procedures
c) Methods
d) Information

Click here to View Answer
Answer a) Syntax.

Leave a Comment