Computer Quiz – 283 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A _______________ organizes the web into categories
a) Encyclopedia
b) Archive
c) Registers
d) Directory

Click here to View Answer
Answer d) Directory.

2. Which short cut command is used to insert the current time?
a) Alt + Shift + T
b) Ctrl + %
c) Ctrl + :
d) Ctrl + @

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + :.

3. The Binary equivalent of Decimal Number 98 is ____________
a) 1100010
b) 1110001
c) 1110100
d) 1111001

Click here to View Answer
Answer a) 1100010.

4. Expand FAT?
a) File Allocation Table
b) File Allocation Table
c) File Allocation Table
d) File Allocation Table

Click here to View Answer
Answer b) File Allocation Table.

5. In MS Word frame can include ___________
a) Text
b) Tables
c) Graphics
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

6. Expand FSB?
a) Front Side Binary
b) Front Side Block
c) Front Side Bus
d) Front Side Border

Click here to View Answer
Answer c) Front Side Bus.

7. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?
a) Hardware
b) Computer
c) Software
d) Monitor

Click here to View Answer
Answer b) Computer.

8. Data for the “Hard Disk” type is stored in _____________
a) CMOS RAM Setup
b) Main Memory
c) Boot Record
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) CMOS RAM Setup.

9. In the split window mode, one title bar looks darker than the other, because _______________
a) darker title bar shows window not in use
b) darker title bar shows closed window
c) darker title bar shows unavailable window
d) darker title bar shows active window

Click here to View Answer
Answer d) darker title bar shows active window.

10. Which short cut command is used to insert the current date?
a) Ctrl + Shift + &
b) Ctrl + Shift + ;
c) Ctrl + Shift + #
d) Ctrl + Shift + !

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + Shift + ;.

Leave a Comment