Computer Quiz – 282 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. ________________ are text files containing OS commands
a) Batch files
b) Executable files
c) Help files
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Batch files.

2. To get to the ‘Symbol’ dialog box, click on the _______________ menu and choose ‘Symbol’
a) Tools
b) Insert
c) Format
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Insert.

3. Expand IPP?
a) Instant Printing Protocol
b) Independent Printing Protocol
c) Input Printing Protocol
d) Internet Printing Protocol

Click here to View Answer
Answer d) Internet Printing Protocol.

4. The color of an object is an example of a(n) __________
a) Specification
b) Listing
c) Attribute
d) Detail

Click here to View Answer
Answer c) Attribute.

5. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a) Internal Memory
b) Mass Memory
c) Non-volatile Memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Internal Memory.

6. Expand IIS?
a) Internet Input Services
b) Internet Information Services
c) Internet Interrupt Services
d) Internet Independent Services

Click here to View Answer
Answer b) Internet Information Services.

7. An integrated circuit is ______________
a) Much costlier than a single transistor
b) A complicated circuit
c) Fabricated on a tiny silicon chip
d) An integrating device

Click here to View Answer
Answer c) Fabricated on a tiny silicon chip.

8. Access time means _______________
a) Seek time
b) Latency time
c) Seek time – Latency time
d) Seek time + Latency time

Click here to View Answer
Answer d) Seek time + Latency time.

9. The memory which is programmed at the time it is manufactured is ____________
a) RAM
b) ROM
c) PROM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ROM.

10. Which among the following is used for removing a software bug / defect which is available for free of cost from the software provider?
a) Patch
b) Syntax
c) Update
d) Version

Click here to View Answer
Answer a) Patch.

Leave a Comment