Computer Quiz – 281 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Programs stored in ROM are called ______________
a) Software
b) Firmware
c) Hardware
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Firmware.

2. What technology allows you to receive messages without checking your email?
a) Pull
b) Drive
c) Draft
d) Push

Click here to View Answer
Answer d) Push.

3. ALU works on the instructions and data held in the ____________
a) Registers
b) CPU
c) Input/Output devices
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Registers.

4. Expand MBR?
a) Memory Boot Record
b) Million Boot Record
c) Master Boot Record
d) Multi Boot Record

Click here to View Answer
Answer c) Master Boot Record.

5. Memory unit is one part of ________________
a) Control unit
b) Output device
c) Input device
d) Central Processing Unit

Click here to View Answer
Answer d) Central Processing Unit.

6. A device or system connected to a network is also called __________
a) Hop
b) Node
c) Block
d) Branch

Click here to View Answer
Answer b) Node.

7. Expand MSB?
a) Most Significant Bit
b) Memory Significant Bit
c) Multi Significant Bit
d) Master Significant Bit

Click here to View Answer
Answer a) Most Significant Bit.

8. What is a database?
a) It is a collection of data arranged in cells
b) It is a collection of data arranged in columns
c) It is a collection of data arranged in rows
d) It is a collection of data arranged in rows and columns

Click here to View Answer
Answer d) It is a collection of data arranged in rows and columns.

9. How many megahertz are in one gigahertz?
a) 100
b) 1000
c) 1024
d) 2048

Click here to View Answer
Answer b) 1000.

10. What term is used to describe the internal representation of an object that is hidden from view outside the object’s definition?
a) Expandable
b) Polymorphism
c) Encapsulation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Encapsulation.

Leave a Comment