Computer Quiz – 280 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A(n) ___________ converts and executesone statement at a time
a) Executer
b) Converter
c) Compiler
d) Interpreter

Click here to View Answer
Answer d) Interpreter.

2. The digital computer was developed primarily in _________
a) India
b) USA
c) UK
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) USA.

3. The Delete key of keyboard is assigned to which command in Excel?
a) Edit» Clear» All
b) Edit» Delete
c) Edit » Clear» Contents
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Edit » Clear» Contents.

4. Expand DSL?
a) Domain Specific Language
b) Digital Specific Language
c) Domain Special Language
d) Direct Specific Language

Click here to View Answer
Answer a) Domain Specific Language.

5. 1KB is equal to ____________
a) 1000 bytes
b) 1024 bytes
c) 968 bytes
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) 1024 bytes.

6. ______________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapdily
a) Mini computers
b) Laptops
c) Mainframe computers
d) Super computers

Click here to View Answer
Answer d) Super computers.

7. Expand DSL?
a) Device Subscriber Line
b) Disk Subscriber Line
c) Digital Subscriber Line
d) Direct Subscriber Line

Click here to View Answer
Answer c) Digital Subscriber Line.

8. What are the tabs that appear at the bottom of each workbook called?
a) Sheet tabs
b) Location tabs
c) Reference tabs
d) Position tabs

Click here to View Answer
Answer a) Sheet tabs.

9. Which of the following is correctly ordered?
a) Input – Output – Storage – Process
b) Input – Process – Output – Storage
c) Output – Input – Process – Storage
d) Process – Input – Storage – Output

Click here to View Answer
Answer b) Input – Process – Output – Storage.

10. The motherboard is the __________________
a) the first chip that is accessed when the computer is turned on
b) circuit board that houses peripheral devices
c) circuit board that contains a CPU and other chips
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) circuit board that contains a CPU and other chips.

Leave a Comment