Computer Quiz – 276 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The name for the way that computers manipulate data into information is called ___________
a) Programming
b) Organizing
c) Processing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Processing.

2. The quickest and easiest way in word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the ___________ command
a) Find
b) Replace
c) Search
d) Lookup

Click here to View Answer
Answer a) Find.

3. The access time in disk scheduling is ____________
a) The time taken to reach the beginning of the sector of the track
b) The time taken to reach the end of the sector of the track
c) The time taken to position the head at the track
d) The sum of seek time and rotational delay

Click here to View Answer
Answer d) The sum of seek time and rotational delay.

4. Expand AAC?
a) Active Audio Coding
b) Advanced Audio Coding
c) Application Audio Coding
d) Automatic Audio Coding

Click here to View Answer
Answer b) Advanced Audio Coding.

5. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be __________
a) Proprietary
b) Experimental
c) Demo
d) Open

Click here to View Answer
Answer d) Open.

6. If u type a word that is not in Word’s dictionary, a wavy __________ underline appears below the word
a) Violet
b) Green
c) Red
d) Blue

Click here to View Answer
Answer c) Red.

7. A situation where two or more processes coordinate their activities based on a condition is referred as ____________
a) Starvation
b) Synchronization
c) Dead lock
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Synchronization.

8. Expand ABI?
a) Arithmetic Binary Interface
b) Advanced Binary Interface
c) Active Binary Interface
d) Application Binary Interface

Click here to View Answer
Answer d) Application Binary Interface.

9. Which of the following are valid minimum and maximum zoom sizes in MS office?
a) 10 and 500
b) 5 and 250
c) 10 and 1000
d) 20 and 500

Click here to View Answer
Answer a) 10 and 500.

10. In disk storage devices, data are recorded on and later retrieved from disk via a conducting coil named ___________
a) Foot
b) Hand
c) Head
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Head.

Leave a Comment