Computer Quiz – 274 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which of the following is an example of a binary number?
a) 150001
b) 123456
c) 000000
d) 100101

Click here to View Answer
Answer d) 100101.

2. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion
a) Information
b) Storage
c) Software
d) Application

Click here to View Answer
Answer a) Information.

3. A group of related items / section of program coding treated as a unit is referred as ____________
a) Ring
b) Bus
c) Block
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Block.

4. Expand CLI?
a) Common Line Interface
b) Command Line Interface
c) Computer Line Interface
d) Colour Line Interface

Click here to View Answer
Answer b) Command Line Interface.

5. An adder in which the bits of the operands are added one after another is called ____________
a) Parallel adder
b) Program adder
c) Sub adder
d) Serial adder

Click here to View Answer
Answer d) Serial adder.

6. Computers that control processes accept data in a continuous _______________
a) Infinite loop
b) Feedback loop
c) Data highway
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Infinite loop.

7. Computer can not do anything without a ____________
a) Memory
b) Program
c) Chip
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Program.

8. Expand CLR?
a) Common Language Runtime
b) Command Language Runtime
c) Computer Language Runtime
d) Central Language Runtime

Click here to View Answer
Answer a) Common Language Runtime.

9. A technique used to reduce the speed mismatch between slow speed I/O devices and fast CPU is called _____________
a) Paging
b) Segmentation
c) Spooling
d) Shifting

Click here to View Answer
Answer c) Spooling.

10. When machine instructions are being executed by a computer, the instruction phase followed by the execution phase is referred to as __________
a) Program cycle
b) Machine cycle
c) Task cycle
d) Execution cycle

Click here to View Answer
Answer b) Machine cycle.

Leave a Comment